Skip to content
VELFÆRDSSTAT ELLER VOLDSMONOPOL?

VELFÆRDSSTAT ELLER VOLDSMONOPOL?

– MARXISTISK TEORI OM STATEN

Torsdag d. 8. oktober kl. 17:00 på ZOOM

TILMELD DIG HER

Oplægsholderen har udvalgt nogle korte tekststykker, som deltagere i skolen kan læse som forberedelse til mødet (dette er dog ikke obligatorisk). Find en samling af teksterne her.

Staten er blevet omdrejningspunkt for meget af den voldsomme politiske, sociale og økonomiske udvikling vi ser udfolde sig omkring i verden. I den nuværende epoke er en klar forståelse af statens essentielle karakter mere afgørende for socialister end nogensinde før.
 
Det ser vi masser af eksempler på. I USA er ét af statens vigtigste værktøjer, politiet, under massivt pres efter “abolish the police” muligvis er det blevet det vigtigste politiske slogan i nyere tid, på ryggen af Black Lives Matter-massebevægelsen, som har taget landet, og resten af verden, med storm. I Danmark har staten taget en nærmest altomfavnende karakter ved økonomisk at holde hånden under hele det private arbejdsmarked, og markant øge den sociale kontrol for at inddæmme COVID-19-pandemien.
 
Staten er et af de vigtigste stridspunkter på venstrefløjen. Dele af venstrefløjen mener, at den nuværende stat er et fælles gode og at vi skal omfavne den. Andre dele mener, at stater er problemet i sig selv og at vi aldrig bør have noget med dem at gøre.
 
Men hvad er statens karakter egentlig? Hvilken rolle spiller staten under kapitalismen og hvad skal der ske med staten efter en socialistisk revolution?
 
Kom med når vi diskuterer marxistisk teori om staten, og hvordan den kan anvendes anvendes i dag. Rasmus Jeppesen fra Revolutionære Socialister indleder diskussionen og alle er velkomne til at være med.

 

Det her er det første møde i “Kommunismens Skole”: Et revolutionært uddannelsesforløb i marxistisk teori. Skolens møder bliver afholdt over ZOOM og du kan være med ved blot at registrere dig ovenfor.

Find facebookbegivenheden her.

Tilbage