Skip to content
Racisme

Kampen mod racisme kan kun kæmpes på klassebasis – ved at forene arbejderne og ungdommen i en massebevægelse som kan vælte kapitalismen.

Ad flere omgange har Black Lives Matter-bevægelsen sat racisme og politivold på dagsordenen internationalt. Den undertrykkelse og uretfærdighed, som etniske minoriteter oplever dag efter dag, blev udtrykt af de sidste ord fra George Floyd og Eric Garner: “I can’t breathe!”

Protesterne mod institutionel racisme har spredt sig som en løbeild til resten af verden, hvor man med militante demonstrationer har insisteret på, at deres egne landes racistiske og imperialistiske historie ikke et hug bedre end den er i USA. Men det spørgsmål, som aktivister står over for nu, er: hvordan kanaliserer vi denne utrolige energi og potentielle magt til reel, varig forandring?

Kampen mod racisme skal kæmpes på klassebasis – ved at forene arbejdere og unge i en massebevægelse, der er i stand til at vælte kapitalismen: et system, der har undertrykkelse, vold og udbytning indbygget i selve sit DNA.

Introducerende tekster
Dybdegående analyser
Lyd og video
Tilbage