Skip to content
Racisme

Kampen mod racisme kan kun kæmpes på en klasse basis – ved at forene arbejderne og ungdommen til en massebevægelse som kan vælte kapitalismen.

Seks år efter begyndelserne på Black Lives Matter -bevægelsen har George Floyds død i USA udløst en international bevægelse mod racisme og politivold. Undertrykkelsen og uretfærdigheden, som etniske minoriteter oplever dag-ind, dag-ud, blev fanget af de sidste ord fra George Floyd og Eric Garner: “I can’t breathe!”

Protesterne mod institutionel racisme har spredt sig som en løbeild til resten af verden, hvor man med militante demonstrationer insisterer på, at deres egne landes racistiske og imperialistiske historie ikke et hug bedre end den er i USA. Men spørgsmålet, som aktivister står over for nu, er: hvordan kanaliserer vi denne utrolige energi og potentielle magt til reel, varig forandring?

Kampen mod racisme skal udkæmpes på klassebasis – ved at forene arbejdere og unge til en massebevægelse, der er i stand til at vælte kapitalismen: et system, der har undertrykkelse, vold og udbytning indbygget i selve stoffet.

Introducerende tekster
Dybdegående analyser
Lyd og video
Tilbage